Driver Windows XP Netbook 1 Malaysia M110

Link bagi memuat turun driver Windows XP bagi Netbook 1 Malaysia keluaran Syarikat NatSys (Nadi Ayu Technologies) model M110 boleh di dapati disini. Kesemua fail driver disenaraikan satu per satu bagi memudahkan anda untuk memuat turun dan penulis untuk mengemaskini (sekiranya terdapat sebarang perubahan kelak?). Saiz driver belum optimum dan penulis memerlukan anda untuk mengesahkan kejayaan / kegagalan pemasangan driver*(nota 3) sebelum dipakejkan. Beberapa jenis driver telah di susun berdasarkan jenis spesifikasi peranti (device) model netbook dan belum di uji cuba sepenuhnya*(nota 2). Anda boleh memilih driver berdasarkan jenis peralatan yang tersenarai… Guna windows 7*? (nota 4) Sila download 7 zip untuk extract file: http://www.7-zip.org/

natsys nadi ayu netbook 2 Driver Windows XP Netbook 1 Malaysia M110 os sistem operasi  xp windows netbook natsys driver 1 malaysia

Senarai Driver Asas

Pakej 1*. Mengandungi driver bagi WebCam & Sound Audio – (ZIP sahaja) Windows XP & 7*

Nota 1: Guna windows explorer untuk mengakstrak file ZIP. Install driver satu persatu melalui folder yang telah diekstrak (melalui program setup.exe)

Nota 2: Sumber asal bagi driver yang disediakan adalah tidak sepenuhnya dari syarikat Natsys (Nadi Ayu), sebaliknya ia adalah dari sumber pengeluar sendiri (Intel, JMicron, Realtek, Via, etc) yang mana penulis cuba untuk mendapatkannya melalui laman pengeluar (vendor) peranti berdasarkan jenis model peranti yang terdapat dalam netbook 1 malaysia (m110).

Nota 3: Penulis tidak memiliki netbook 1 malaysia oleh itu penulis tidak dapat menjamin kesemua driver yang tersenarai di atas berjaya untuk dipasang (install) oleh anda. Namun sedaya upaya penulis telah mencuba sebaik mungkin untuk memastikan model / jenis driver adalah mengikuti spesifikasi asal netbook 1 malaysia. Anda boleh membantu penulis (dan pengguna lain) untuk mengenal pasti driver yang berjaya di pasang (install) pada windows XP dengan melengkapkan ruangan komen di bawah. Sekiranya terdapat sebarang ralat, sila sertakan sekali. Penulis akan cuba untuk membantu.

Nota 4: Driver Windows 7 bagi netbook 1 malaysia boleh di dapati di sini: download driver netbook 1 malaysia.

Nota 5: Pakej 1 di atas sepatutnya boleh digunakan bagi Windows XP dan Windows 7. Jika terdapat missing driver, sila nyatakan di bawah.. Selamat mencuba ;-)

Kategori: Sistem Operasi

Tags:

  • Pingback: Download driver Netbook 1 malaysia | | TechnophiliA |

    • http://yahoo zul

      salam…

      saya ada masalah dgn lap top.saya mggunakan windows xp s3..bila saya on laptop hnya paparan wall paper sahaja yang keluar…semua icon short cut tak keluar dan task bar untuk start menu pun tak kluar…saya menghadapi masalah untuk explore laptop saya…kenapa ye blh jadi mcm ni…saya pohon bantuan dari pihak tuan untuk membantu selesaikannya….trma kasih…

      • satkong

        anda cuba buka task manager>file>new task. kemudian taip "explorer.exe".

      • zam

        mayb kena virus tue… cube tekan ctrl + alt+del secara serentak.pastu tekan butang New Task.. taipkan explorer dan teka ok. should b ok lepas tue… mayb kena virus kittykat.

  • Pingback: Tweets that mention | TechnophiliA | -- Topsy.com

  • marzuki

    komp 1 msia M110 – wlan untuk xp tidak berjaya instal. kena cari yg lain.

    • Paladinlord

      betul, wireless lan xmenjadi, driver windows 7, kena try cari dari pengeluar asal, leh x pastekan hardware ID kat sini

  • sham gerik

    setelah 2 hari mencari driver windows xp komputer 1 malaysia model M110 rupa-rupa produk komputer ini jenama clevo anda boleh mendownload semua driver komputer 1 malaysia di link ini
    http://www.clevo.com.tw/en/e-services/download.as

    • mamba

      ni utk yg win 7..yg win xp ader link x?

  • din

    driver xcomplex la..unknown device untuk ape erk. komputer 1 malaysia. M1100Q

  • http://myvitrd.blogspot.com myvitrd

    aku punya 1 malaysia warna putih..sama juga ke?

  • evo melaka

    kalau nak senang crk membe yg pakai netbook 1 malaysia…dan copy jer driver dia..windows 7 dgn xp driver yg sme..just copy jer..da try mmg da jadi da…

  • massaufi

    tolong cari kan saya driver matshitadvd-ram uj-850s.saya guna compaq presario v3700(windows7ultimate sp1)

  • BOB GANU

    senang2 kau download DRIVER SOLUTION 11 pastu kau download.2.85gb.LEPAS TU KAU BURN DI DVD.SIAP BURN ..KAU MASUKAN DVD TD DLM LAPTOP ATAU KOMPUTER.DRIVER SOLUTION AKAN AUTO INSTAL DRIVER YG UNKNOWN TU.PAHTU..KAU BOLEH PAKAI..

  • http://www.yahoo.com jhr

    salam sjhtra..sy mngalami masalh 1 masalh dgn netbook m1100q..sy msukn win7 ultmate..semua brjln lncar kecuali “sound”..driver sy dh msukn tapi xde kua suare..pada device manager xde tnda seruan pada audio device tetapi pada taskbar terdapat tnda pangkah merah di icon sound..ape sy prlu lakukn..tq

  • Et Chua

    wifi driver tak boleh extra ! mengapa tak boleh pakai ! mengapa tak ada sevices ! sevices orang pergi mana ? hal ini sudah lama

  • Rzamre

    salam pngguna kom 1 malaysia,,,,komp s-h60_    sound tiada,,,cpa2 yg le bantu,,,,tlong pastekannya d cni k

  • Azwanpilus88

    knpe la model netbook ni di tampal dgn brand 1 malaysia..kn dh mnyusahkan org nk mncari driver nye..

  • Are_piz_93

    hard disk memand ade satu je ke?

  • Nick_olas94

    susah nak cari driver netbook 1m ni…

  • Ep_don

    hello there..how come the wifi driver n audio can extract..?
     

  • Mr J

    KLO H-S30 ADA TAK DRIVER UNTUK WINDOWS XP

  • xmnoor

    tidak boleh extract “File skipped unknown compression method”

    • Muhammad Afiq

      kna guna 7zip bru bleh extract dgn sempurna.

  • riduan

    driver audio dengan vga nak cari dekat mana? tolong saya

  • riduan

    driver audio dengan vga untuk komputer 1malaysia m1100q

  • boboy

    sy ada masalah vga windows xp bleh tolong