Tools bagi membuang WGA WAT WPA protection Windows 7 dan Vista pirate

WAT genuine windows 7 Tools bagi membuang WGA WAT WPA protection Windows 7 dan Vista pirate os sistem operasi software 2  windows tool genuine Cracks account

Pernah lihat? Disini adalah cara untuk menghilangkan mesej tersebut

Seperti yang diterangkan di dalam posting yang sebelumnya disini, berkenaan WAT yang menggantikan WGA dan WPA di dalam Windows 7 mahupun Vista, di dalam posting ini, penulis mengketengahkan satu free-tool yang sekurang-kurangnya telah di uji dan berjaya bagi menjawab persoalan berikut:

1. cara membuang mechanisme protection WAT (Windows Activation Technologies) dari windows 7 (yang digunakan juga di dalam windows vista).
2. windows tidak ori (pirate) dan tak boleh guna lagi, macam mana nak guna semula?
3. cara menghilangkan mesej windows is not genuine (dan etc.)?
4. windows dalam trial period, macam mana nak guna lagi?
5. laptop problem windows pirate?
6. macam mana nak set wallpaper supaya tak jd hitam atau gelap jer
7. Mesej windows selalu ganggu, nak hilangkan macam mana?

Membuang WAT protection dari Windows 7 atau Vista bermakna, sengsara anda melihat mesej mesej seperti berikut tiada lagi:

- windows is not genuine
- please activate your windows
- windows has to be reactivate
- windows has to resolve
- you may be a victim of software counterfeiting
- this copy of windows is not genuine

Solution ini adalah ‘click and complete’ basis. bermaksud, anda tidak perlu bersusah payah untuk mengubah sebarang fail atau seting komputer, sebaliknya hanya dengan sekali click, dan sekali restart, windows 7 atau vista anda akan pulih seperti windows asli (original – tapi tanpa WAT). Namun, penulis akan bercerita sedikit apa yg penulis faham dari segi background processing program tersebut di penghujung posting ini.

Bagi yang tidak sabar untuk mengetahui cara membuang WAT… ikut langkah dibawah satu persatu. Gudluck ;)

1. Download program tool disini dan save ke dalam desktop (atau mana2 lokasi).
2. Extract file tersebut. (klik kanan pada file tersebut dan pilih extract all)
3. Masuk ke dalam folder RemoveWAT2.5.2.2 dan Run file RemoveWAT.exe
4.
Click button Remove WAT
5. Tunggu sehingga PC / laptop anda Restart.
6. Tukar Wallpaper gelap / hitam kepada mana2 wallpaper yang anda suka.
7. …. mmmm … tulis komen di bawah jika anda berjaya lakukannya ;) ( optional step saja ) hehe

Dari apa yang di tulis oleh pembuat program RemoveWAT tersebut, proses dibelakang tabir adalah seperti berikut:

  • RemoveWAT mematikan fungsi Software protection/lesen secara keseluruhan dari Windows, membuang semakan masa, dengan membuat helah untuk Windows berada dalam mode percubaan (trial mode)
  • RemoveWAT mem-block akses windows kepada file WAT (Windows Activation Technologies) bagi menyebabkan ianya tidak boleh digunakan oleh Windows sendiri
  • RemoveWAT menukar registry key DigitalProductId didalam [HKLM\Software\Microsoft\WindowsNT\CurrentVersion] bagi membuat helah kepada applikasi MGADIAG.
  • Ianya berjaya, disebabkan apabila product key adalah tidak sah, result akan sentiasa null atau ’0′, dan kelemahan MGADIAG menafsirkan ’0′ sebagai asli (original)
  • Cara lain juga boleh digunakan bagi membuat helah yang serupa (sila baca info.txt untuk info lebih lanjut – file tersebut terdapat di dalam RemoveWAT2.2.5.2.zip).

Disclaimer: Posting ini adalah bertujuan hanya untuk pendidikan dan tidak bermaksud ianya menggalakkan anda sebagai pembaca menggunakan cara ini bagi tujuan menipu atau menjual product keluaran syarikat Microsoft sebagai sesuatu yang asli (original) sedangkan ianya adalah tidak sah dari segi undang2. Penulis juga tidak akan bertanggungjawab diatas kesalahan anda yang menyalah gunakan informasi di dalam posting ini (bahkan blog ini) justeru penulis menganggap anda tahu apa yang anda lakukan dan segala pilihan adalah ditangan anda dan anda bertanggungjawab diatas pilihan anda sendiri untuk melakukannya. Penulis telah berjaya melakukan cara diatas sebelum posting ini ditulis, namun penulis tidak menjamin ianya akan berjaya di pihak anda (pembaca) – which i claim, it’s tested to work on my side, but I do not issue any guarantee that this will work for you!. – namun, sebarang masalah yang timbul penulis juga tidak boleh dipersalahkan.. Penulis tidak menprogram tools yang diberikan tetapi ianya adalah sumber dari internet yang telah di scan oleh penulis sendiri dan tidak dikesan sebagai virus / adware / malware / etc (apa saja yg buruk) dan dipercayai paling baik sumbernya berbanding program lain.

ok. enaf untuk disclaimer. walaubagaimanapun, sekiranya anda hadapi masalah, sila isi ruangan komen, jika penulis ada masa dan mampu menjawabnya, penulis akan membantu. :) have phun n leave me a comment if u thanks for this post.. tq.

Kategori: PerisianSistem Operasi

Tags:

  • http://www.xenosystm.com xSwitcheRx

    teknik bagi membuang WGA windows XP tidak boleh digunakan untuk windows 7 …

    • syafiee

      memang btl. pd mulanya saya buntu.. nasib ada panduan…

      • xSwitcheRx

        no probs :)

  • robo

    mantop….works with mine….

    • http://www.xenosystm.com xSwitcheRx

      :) good to know that

  • http://www.windows-software.de Software

    Congratulations! You have just won a new blog reader :) .. really awesome article, Mike.

  • syaz

    thnks sgt2x..
    kerana ianya amat mnbatu.
    and its work..:)

  • http://intensedebate.com/profiles/xswitcherx xSwitcheRx

    :)

  • Pingback: Cara lebih senang untuk buang windows genuine advantage notification tools … | | TechnophiliA |

  • Pingback: Terbaru Program Remove WAT 2.2.5.2 bagi Windows 7 | | TechnophiliA |

  • myza

    xleh nk extract..cmne yerk..

  • tolong saya

    macam mana nak extract???asyik keluar operation faild je…bley bantu x???pleessssssss!!!

    • http://www.xenosystm.com xSwitcheRx

      lihat komen di atas untuk extract.. windows compression tools tidak dpt extract file tersebut disebabkan ianya telah dicompress menggunakan 7zip.

  • wanie

    knpa bila sy run keluar ni ye..

    "check ur cmputer's system information to see whether u need an x86(32-bit) or x64(64-bit) version of program..

    so apa yg sy ptut buat?

    • http://adalahaturcaraperkongsianmaklumatICTsecaraterbuka;) xSwitcheRx

      itu disebabkan salah rename file semasa save..

  • Janx

    thanks a lot!!!!!
    skrg leh senyum puas2 tgok wallpaper awek…
    hehe..

  • mie

    salam…mungkin soalan sy nie terkeur dr pada topik yg di bincang kan…sy nak tanye mcm mn nak laju kan pc???pc saya mase mule2 format laju tp sekarang dah slow laaaa…ape yg ptt sy laku kan?

  • zizaaziz

    assalamualaikum,
    tuan saya baru seminggu pakai window 7, sblum ni pakai vista ori, saya cuba download removewat tu, dah tak boleh dah, macam mana ni?

  • ASPIRE 4935G

    thanks a lot..
    panduan yg diberi sgt2 membantu..

  • 53pull

    sy dh ekstrak tp x blh la..